Vzťahy

Červené vlajky – red flagy vo vzťahu. Kedy mu treba dať stopku na začiatku?

Každý vzťah začína romantikou a ružovými okuliarmi. No v tomto romantickom ružovom opare občas vykúkajú závažné signály, ktoré by mali byť pre ženu červenou vlajkou a nemali by sa ignorovať. Ženy však v období zaľúbenosti bývajú málo ostražité a vytriezvenie prichádza až v čase spoločného bývania, kedy sa človek musí vrátiť na zem a okrem romantiky riešiť každodenné problémy.

 

 

V jednom kuse miláčik, zajačik, láska, zlatko

Toľké mená, ktoré vám dáva pokojne aj v meste, na káve, medzi ľuďmi a pritom patria do intímnej sféry. Je ich tak veľa, že vaše skutočné meno sa stráca. Niekedy si nedáva pozor na jazyk a niektoré takéto oslovenia môže v spoločnosti vyznieť sexisticky – teda, že váš partner vás vníma skôr ako sexuálny objekt, nie ako osobnosť a originálneho človeka. Ako keby ste v jeho očiach boli iba hračkou a ozaj pomyselným „zajačikom“. Zo začiatku to možno pôsobí milo, ale časom to bude otravné, ak vám bude hovoriť 24/7 len nejakou univerzálnou prezývkou, ktorú môže povedať každej.

 

Nepredstaví vás blízkym ani po dlhšom čase

Prešiel už nejaký čas a stále sa neobťažuje tým, aby vás predstavil svojim kamarátom? Poprípade otáľa s predstavením rodine? Možno vám nepriamo dokazuje, že nepatríte do jeho okruhu blízkych ľudí a vy to nevidíte.

Možno tak často menil priateľky, že sa chce sa vyhnúť vete „Tak to je tá nová priateľka?“. Alebo sa bojí sa, že jeho priatelia alebo matka prezradia niečo o jeho minulosti? Či chce ostať za každých okolností pánom záhadným? Asi tieto otázky vám pôjdu hlavou

Ak máte radi vo vzťahu tajomstvá, ktoré napokon vyplávajú na povrch, nečakané zvraty alebo prítomnosť iných osôb, tak prosím. Tento človek nebude vhodný na dlhodobý vzťah ani omylom.

Smutná žena

 

Ani štipka žiarlenia

Možno na vás nežiarli ani trošku, nezaujíma ho, akých máte kamarátov alebo s kým sa stretávate. Vyjadruje tým nezáujem a zároveň si zaisťuje priestor na vlastnú voľnosť. Nie ste pre neho dôležitá. Je k vám ľahostajný. Zrejme keby sa v jeho prítomnosti objímate s iným mužom, nemrkne ani okom. Takto ste práve spoznali jeho filozofiu otvoreného vzťahu. Každý si teda môže robiť, čo chce a s kým chce. Ak vás teda vôbec berie ako partnerku a nie iba ako milenku.

 

Jeho bývalá je krvilačná obluda

Ak sa spýtate na jeho ex, zrejme sa dozviete veľmi smutný príbeh o tom, aká bola škaredá, neverná, alkoholička a veľmi hlúpa. Vlastne ho využívala a on ju tak miloval. Pravdepodobne ho obrala o veľa peňazí a on jej kupoval drahé darčeky, bral ju na večere, drahé dovolenky. Ona nevďačná ho odkopla, podviedla s jeho najlepším kamarátom, bola málo bystrá a veľmi nudná po všetkých smeroch. Možno mu občas ujde veta, ako by jej rád dal facku alebo že ju musel nejako umravniť. Vo veľkej miere hovorí o sebe a prikrášľuje svoju osobnosť. Také bývalé totiž zrejme ani neexistujú, aké dokáže vytvoriť manipulátor, aby zo seba spravil pána dokonalého a vyrovnaného.

 

Vyhýba sa jednoznačným odpovediam na bežné otázky

Vlastne ani presne neviete, kde býva, lebo je to komplikované. Vzťahy s okolím sú vraj tiež komplikované a celé je to čudné. Stále robí nejaké nadčasy a nemá čas. Ale keď príde, tvári sa, že nič. V horšom prípade býva ďaleko od vás a tým pádom má na tie klamstvá čas a priestor. Stretávate sa na nejakých neutrálnych miestach, neviete ani čo robí a na jednoduché otázky odpovedá nejednoznačne. „Dnes bolo veľa práce. Šéf nám kázal byť dlhšie. Musel som ešte niečo dorobiť, prišla nová zákazka.“

Nikdy vás k sebe ešte nepozval domov, ale má stále veľa práce okolo domu. No tak to sú tie záhady pripomínajúce ženu Hercula Poirota. Rozhodne vás neberie vážne a ste pre neho iba prechodná záležitosť. Dajte mu stopku skôr, než z vás spraví úplného hlupáka a potom bude hovoriť o vás ako o tej šialenej ex jeho nastávajúcej.

obrázky: freepik.com

Lou - psychoanalytička z minulého sna

Redaktorka magazínu Hriešne Krásna. Píšem články o psychoanalýze starého freudánského typu označovanú ako klasická, založenú Dr. Freudom a psychoanalýzu Dr. Junga.